Ribstof kopen online

Heeft u tussen onze kwaliteitsstoffen uw favoriet gevonden? Bestel uw stof dan eenvoudig online en wij verzenden deze binnen 1 werkdag. Alle stoffen op de site hebben wij in eigen voorraad en kunt u – met een minimum van 50 cm – per centimeter op maat bestellen.

Ribstof voor kinderkleding

Ribstof is ideaal als kinderstoffen. Met deze stof maakt u stevige, warme broeken en vesten voor uw kind of kinderen. De stof zit heerlijk soepel, houdt uw kinderen lekker warm en staat ook nog eens prachtig! Daarnaast oogt deze stof enigszins retro. Daarmee past deze stofsoort perfect in het huidige modebeeld. Ook in najaar en winter 2022 komt deze stof veel terug. Twijfel dus niet en bestel uw favoriete kleur van deze prachtige kwaliteit stof.

Soepele ribstof kopen met stretch

Rib stoffen met stretch hebben vaak maar een klein beetje elasthaan. Meestal is dit 2%. Dit beetje rek geeft echter wel een stuk meer comfort. Daarnaast zorgt dit beetje rek evoor dat de stof niet snel of veel kreukt en mooier in model valt. Rib stof wordt veel gebruikt voor het maken van kleding, bijvoorbeeld broeken.

Juist voor broeken is het fijn als de stof een klein beetje rek heeft, zodat de stof soepeler zit. Ook zal u minder last hebben van kreuk in de stof doordat er een heel klein beetje elastaan is toegevoegd. Wel zo gemakkelijk! Ook voor de bekleding is het fijn dat er een beetje rek zit in de stof. De stof geeft dan net een beetje mee en voelt lekker soepel aan. Dit maakt uw kussens veel comfortabeler in gebruik. Ook heeft u minder tot geen last van vouwen nadat u uw kussens heeft gebruikt. Wel zo makkelijk en mooi.

Stof eigenschappen

Rib stoffen is een vrij dikke, zware en daarmee lekker warme stof. De stof voelt lekker zacht aan, is soepel en heeft een hoog draagcomfort. Elastische ribstoffen hebben daarnaast nog iets meer soepelheid en zijn vrijwel kreukvrij. Let wel, deze elastische stoffen zijn qua rek of elasticiteit natuurlijk niet te vergelijken met jersey of tricot, deze stof heeft maar een klein beetje rek. Bent u op zoek naar een mooie, zware stof - overweeg dan deze ribstof kopen.

Kwaliteit rib stoffen | Nooteboom Textiles

Onze rib stoffen hebben allemaal een prachtige kwaliteit. De stoffen die u op dit moment in onze collectie vindt zijn allemaal van het kwaliteitsmerk Nooteboom Textiles. Nooteboom Textiles is een bekende naam in de stoffenbranche en wordt gewaardeerd vanwege de stofkwaliteit. Ribstof kopen van kwaliteit doet u gewoon bij uw stoffenwinkel Stoffenland!

 
Tips voor het naaien van ribstoffen

Tips voor het naaien van ribstoffen

Om deze stof goed uit te laten komen is het belangrijk dat u let op de strijkrichting (vleug) en op het verloop van de ribbels. Aai over de stof en bekijk hoe de vezels (of haartjes) zich gedragen. Gaan ze mee naar beneden? Dan is dat de vleug of strijkrichting. Gaan de haartjes rechtop staan? Dan is die richting tegen de vleug of tegen de strijkrichting. Wilt u ribstof kopen? Dan adviseren wij om gebruik te maken van Amann Mettler Seraflex garen, zodat de soepelheid van de stof terugkomt in de naden.

Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Bel of app Rob via (+31) 6-34563478