Alpenfleece stoffen. Heerlijke warme en zachte winterstof

Alpenfleece stoffen. Heerlijke warme en zachte winterstof

Fleece stoffen komen vaak tevoorschijn als het typische winterweer buiten is. Als het buiten guur en koud is, hebben we behoefte aan extra comfort en warmte. Fleece is dan een heerlijke zachte en warme stof, maar niet iedereen is gecharmeerd van het typische ruwe uiterlijk van fleece. Dat probleem is helemaal verleden tijd met het gebruik van alpenfleece stof. Bij alpenfleece is de binnenzijde een warme fleece stof, en de buitenzijde een gladde sweater of jogging stof. Het beste van twee werelden!

Alpenfleece is de ideale modestof voor nu

De modetrend van nu is natuurlijk comfortabele kleding. We brengen meer tijd thuis door en comfortabele kleding maakt het thuis vertoeven net dat beetje aangenamer. Lekker met een warm vest, een comfy trui of een lekker dekentje op de bank. Of ziet u zich al zitten in een heerlijk huispak? Al deze kledingstukken maakt u eenvoudig zelf met alpenfleece stof. Gebruik deze stof om voor uzelf een lekker kledingstuk te maken, of gebruik alpenfleece bedrukt om comfy kledingstukken te maken voor uw kinderen. Want ook alpenfleece als kinderstof is een perfect idee en past helemaal bij het huidig modebeeld.
 

Alpenfleece bedrukt of alpen sweat?

 

Alpenfleece of alpenfleece bedrukt zijn synoniemen voor alpen sweat. Alpenfleece wordt ook wel alpensweat genoemd door de eigenschappen van deze stof. Aan de buitenzijde ziet de stof er namelijk uit als een sweat stof. Deze stof leent zich daarom uitstekend om een trui of een hoodie te maken, bijvoorbeeld. Aan de binnenzijde zit echter fleece, een stof die bekend staat om zijn warme en comfortabele eigenschappen. Fleece wordt ook wel veel gebruikt in koude periode of in koude gebieden - zoals de Alpen in de winter. Omdat de stoffen aan de binnenzijde meer een fleece is en de buitenzijde meer een sweat is, wordt alpenfleece ook wel alpensweat of alpen sweat genoemd. Alpenfleece bedrukt en alpensweat bedrukt zijn uiteraard eveneens synoniemen. Hiermee wordt dezelfde stof bedoeld. 

 

 

Naaien met alpenfleece stof

Naaien met alpenfleece stof

Met alpenfleece maakt u zelf de mooiste kleding voor de koude dagen. U kiest uw favoriete naaipatroon en selecteert uw favoriete stof uit alle stoffen van uw favoriete stoffenwinkel Stoffenland, bijvoorbeeld alpenfleece bedrukt, en naait een prachtig kledingstuk. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het naaien van alpenfleece?

 

Gebruik fournituren, garen en naalden die geschikt zijn voor stretch stof

 

Alpenfleece is een stof die rekbaar is of stretch bevat. Daarom gebruikt u het best fourniturengaren en naalden die geschikt zijn voor rekbare stoffen. Denk bij garen bijvoorbeeld aan Mettler Seraflex garen. Dit garen is namelijk speciaal geschikt voor rekbare naden. Door voor dit product te kiezen, blijven uw naden langer mooi en rekbaar - wat de kwaliteit en duurzaamheid van uw kledingstuk ten goede komt.

Kiest u voor een dikkere naald, bijvoorbeeld met dikte 90. Alpenfleece bedrukt is namelijk een dikkere stof, die vraagt om een dikkere naald.
 

Geschikte naaipatronen voor alpenfleece

Om een mooi kledingstuk te maken van alpenfleece heeft u uiteraard een bijpassend naaipatroon nodig. Hieronder geven wij u een aantal suggesties. Daarnaast kunt u uiteraard een patroon kiezen uit uw eigen collectie, uit een naaimagazine of een ander willekeurig naaipatroon. Let bij het selecteren van het naaipatroon wel op dat het geschikt is voor alpenfleece. Het patroon moet daarbij de volgende duidingen hebben.

  • Het patroon moet geschikt zijn voor (sterk) rekbare stoffen. Vaak staat op het patroon dat het geschikt is voor stretch stoffen of wordt dit geduid met twee of drie zigzag tekens. 
  • Het patroon heeft het best een 'warm' karakter. Een zomers t-shirt naaien met alpenfleece kan theoretisch wel, maar de kans dat u het kledingstuk gaat gebruiken is minder groot. Geschikt zijn bijvoorbeeld warme truien, vesten, hoodies en dikke broeken.

 

Naaipatronen kinderkleding en alpenfleece

 

Naaipatronen kinderkleding met een winters karakter zijn vaak uitermate geschikt om te worden verwerkt met alpenfleece stof. Denkt u bijvoorbeeld aan deze naaipatronen.

 

  • Hoodie trui. Gebruik bij dit naaipatroon alpenfleece bedrukt stof en uw kind heeft een heerlijk comfortabele trui voor de koudere dagen.
  • Babyjasje. Voor dit babyjasje is alpenfleece bedrukt uitermate geschikt. 
  • Vest. Naai dit vest met alpenfleece bedrukt en u heeft gegarandeerd een comfortabel en warm vest.
  • Boxkleed. Vergeet ook de accessoires niet. Op een boxkleed van alpenfleece bedrukt ligt uw kind of baby heerlijk zacht. Door de stof blijft het ook lekker warm. Combineer verschillende motiefjes om een speels effect te krijgen. Als u dit combineert, kunt u de binnenzijde van de stof als buitenzijde gebruiken. Niet alleen geeft dit een schattig en speels uiterlijk, ook uw baby zal het verschil in stofsoort interessant vinden!
  • Een sweater, hoodie of joggingbroek voor uzelf. Gebruik ook voor uzelf alpenfleece om comfortabele winterkleding te naaien. Zo vindt u bijvoorbeeld in het boek naaien @ home van bobbi eden verschillende patronen die zich lenen voor alpenfleece stof. Met deze patronen naait u ook voor uzelf met deze stoffen de fijnste kleding.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Bel of app Rob via (+31) 6-34563478