• Annie Do It Yourself
 • Bobbi Eden
 • Kindernaaipatronen
 • Baby naaipatronen
 • Naaipatronen Voor Kinderen & Baby's
 • Home Interior & Accessoires
 • Filter actief

Naaipatronen voor baby kleding, kinderkleding en baby uitzet

Naaipatronen zijn vaak onmisbaar als je aan je nieuwe naai creatie gaat werken. Als u uw nieuwe favoriete babystofjes, babystoffen of kinderstoffen koopt, wilt u natuurlijk meteen aan de slag! En of u nu op zoek bent naar patronen beginners of al een gevorderd naaister bent, dat maakt natuurlijk niet uit. Ga goed van start met een naaipatroon van Stoffenland.

Om u meteen op weg te helpen, vind u hier patronen en boeken met patronen. Speciaal voor baby kleding, kinderkleding en baby uitzet. Bij uw stoffenwinkel Stoffenland vindt u de patronen van het merk Annie Do It Yourself. Deze patronen zijn toegankelijk, duidelijk geschreven en voor naaisters geschikt. Of u nu beginner, gevorderd of expert bent, bij onze stoffenwinkel Stoffenland vindt u het patroon waar u uw naaicreatie mee kan maken!

 

Naaipatronen baby

Naai patronen voor baby's zijn uitermate geschikt voor het zelf maken van een baby uitzet en van baby kleding. In onze collectie zijn veel naaipatronen baby uitzet opgenomen. Hierin zijn patronen te vinden voor accessoires en voor baby kleding.

Naaipatronen baby uitzet en baby kleding

Uw baby uitzet bestaat natuurlijk uit zowel accessoires als baby kleding. Om dit zelf te maken heeft u naaipatronen baby en babystofjes of babystoffen nodig. De patronen voor baby kleding uit de collectie van uw stoffenwinkel Stoffenland hebben een duidelijke werkbeschrijving en een patroon op ware grootte. De patronen zijn gedrukt op stevig papier en bovendien is het heel duidelijk welke lijnen u precies nodig heeft voor uw creatie. Het is erg populair om babykleding en baby accessoires zelf te maken met behulp van stoffen en een naaipatroon. De projecten zijn vaak kleiner (want de kleren zijn bijvoorbeeld klein), u heeft relatief weinig stof nodig en de patronen zijn uitermate geschikt voor beginners. En gevorderde naaisters hebben snel resultaat. Zoekt u eens op Facebook of Instagram op naaien voor baby's of naaien voor kinderen en doe inspiratie op om verschillende stoffen te combineren.

Populaire patronen voor baby kleding

Populaire naaipatronen voor babykleding zijn onder andere:
 • Overslagromper
 • baby T-shirt
 • baby broek
 • luierbroekje
 • baby mutsje
 • baby jasje
 • romper
 • slaapzak
 • slabbetje
 • tuinbroek baby

 

Kleding maten patronen baby kleding

Als u start met kleding maken voor uw baby of kleinkind, vraagt u zich wellicht af welke maat u het best kan maken. Op die vraag is echter geen eenvoudig antwoord te geven. Baby’s groeien in de eerste maanden erg hard, waardoor ze snel weer ‘uit’ een maatje zijn gegroeid. Probeer daarom een baby garderobe van verschillende maatjes te maken. Wel zijn er natuurlijk richtlijnen – de richtlijnen voor babymaatjes vindt u hieronder. De richtlijnen voor maten voor prematuur baby’s vindt u verderop. Omdat baby's erg hard groeien, wordt in baby uitzet lijsten vaak geadviseerd om een aantal setjes kleding per maat te hebben. U zou daarom kunnen overwegen om van dezelfde stof en hetzelfde naaipatroon dezelfde setjes te maken, maar in verschillende maten. U kunt uiteraard ook verschillende babystoffen of patronen gebruiken, zodat uw baby telkens een gevarieerde garderobe heeft. Een groot voordeel dat baby’s zo snel groeien is overigens wel dat u telkens weer met nieuwe stofjes mooie babykleding kunt maken. En zo uw patronen voor baby kleding telkens weer opnieuw kan gebruiken!

Welke maat heb ik nodig voor mijn baby?

In onderstaande maattabel voor baby's zijn de gemiddelde maten voor baby’s naar leeftijd opgenomen. Let op: deze kledingmaten zijn gemiddelden. Het kan zijn dat uw baby groter of kleiner is. Kijk verderop voor de kledingmaten van prematuur baby’s
Maattabel voor babykleding
LEEFTIJD BABY KLEDINGMAAT
0-1 maand 50
1-2 maanden 56
2-4 maanden 62
4-6 maanden 68
6-9 maanden 74
9-12 maanden 80
12-18 maanden 86
18-24 maanden 92

Naaipatronen baby uitzet en baby accessoires

Voor uw baby uitzet heeft u natuurlijk accessoires en baby kleding nodig. Uw stoffenwinkel Stoffenland heeft vele patronen voor baby accessoires in de collectie. Baby accessoires zijn een belangrijk onderdeel van uw baby uitzet en met een beetje inzet kunt u zelf de mooiste dingen maken. Door zelf uw naaipatronen baby uitzet te kiezen en uw bijpassende babystofjes en babystoffen uit te zoeken, maakt u voor uw baby of kleinkind een unieke baby uitzet. Of maak eens iets van een baby uitzet als kraamcadeau!

Populaire naaipatronen baby uitzet

Populaire naaipatronen baby uitzet in de categorie accessoires zijn onder andere:
 • babynestje
 • voetenzak
 • opbergmandjes
 • opbergzak voor aan de box
 • speelkleed
 • boxkleed
 • troon baby laken
 • baby deken
 • luiertas en naaipatroon luieretui
 • tipi tent

Hoe gebruik ik een naaipatroon?

Het gebruiken van een naaipatroon wijst zich vaak vanzelf. Er zit wel wat verschil in het gebruik van een los patroon van Annie Do It Yourself en het gebruik van de boeken. Hieronder volgt een beknopte uitleg van beiden.

Het gebruik van losse patronen kinderkleding en baby uitzet

Als u een los naaipatroon ontvangt (dus een naaipatroon voor een kledingstuk of een accessoire, bijvoorbeeld het naaipatroon voor de tuinbroek of het naaipatroon voor de jogger) ontvangt u de werkbeschrijving en het patroon in een pakketje thuis. Op de voorkant van de werkbeschrijving staat een foto van het kledingstuk dat u ermee kan maken, met daarbij de materialen die u nodig heeft. Overigens staan deze materialen ook altijd vermeld op onze site bij het naaipatroon, zodat u de materialen en stoffen bij kan kopen en direct aan de slag kan gaan. Wel zo makkelijk. In de binnenkant staat stap voor stap uitgelegd hoe u van uw stoffen dit kledingstuk of accessoire maakt. Begin gewoon bovenaan, volg de stappen een voor een op, en aan het einde heeft u een mooi resultaat. Daarnaast vindt u in het pakketje een dik blad met de patroondelen erop. Elk patroondeel staat apart afgebeeld. Wel ziet u verschillende kleuren lijnen lopen per patroondeel: dit zijn de verschillende maten die u kunt maken. Om het patroon meermalen te kunnen gebruiken, neemt u het best alle patroondelen in de gewenste maat over op patroonpapier of een alternatief (tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van doorzichtige puinzakken). Vervolgens speldt u deze patroondelen op uw stof en knipt ze uit. Vervolgens volgt u de overige stappen uit de werkbeschrijving. Let op! In de werkbeschrijving staat of u wel of geen naadwaarde bij moet knippen. Naadwaarde is een extra stukje stof om het patroondeel heen, zodat u een stukje stof aan de binnenkant overhoudt dat u netjes kan afwerken. Meest gebruikelijk is een naadwaarde van 1 of 1,5 cm.

Het gebruik van het boek met naaipatronen kinderkleding en baby uitzet

De werkwijze per patroon is gelijk aan wat hierboven is beschreven onder 'het gebruik van losse patronen kinderkleding en baby uitzet'. Met het verschil dat u pas in het boek ziet welke materialen u nodig heeft voor uw creatie. Hierdoor is het wellicht lastiger om materialen alvast bij te bestellen, zodat u direct kan starten als u het boek (bijvoorbeeld het boek met patronen voor prematuur baby's) thuis ontvangt. We begrijpen goed dat u dit wellicht liever anders ziet. Mocht u alvast meer informatie willen hebben over het patroon en de benodigde materialen, neem dan contact met ons op. U kunt ons 7 dagen per week bereiken, tenzij we dit anders aangeven. Wij kijken dan voor u in het boek en kunnen u verder helpen, zodat u zo snel mogelijk uw favoriete boeken, patronen, materialen en stoffen in huis heeft.

Tips voor het gebruik van kinderstoffen en babystofjes

Kinderstoffen en babystofjes bevatten vrijwel altijd een hoog percentage natuurlijke grondstoffen, zoals katoen. Zo zijn bijvoorbeeld kinderstoffen tricotpaneelstofkinder katoen stoffenen babystofjes tricot en babystofjes katoen allemaal op basis van katoen stof. Katoen heeft vele positieve eigenschappen, zoals een hoog absorbtievermogen en een goed draagcomfort. Dat betekent dat door de stoffen de babykleding en kinderkleding niet zweterig zal zijn en lekker zal zitten voor uw baby of kind. Katoen heeft echter ook een nadeel, namelijk krimp bij het wassen. Daarom adviseert Stoffenland.com u altijd om de stoffen te wassen voordat u start met knippen en naaien. Ook adviseren wij u om bij het bestellen van de stof rekening te houden met een mogelijke krimp.

Naaipatronen kinderkleding

Ook voor kinderkleding heeft uw stoffenwinkel Stoffenland een mooi assortiment aan patronen. De naaipatronen kinderkleding zijn allemaal echte basispatronen waar u door met verschillende stoffen te werken, telkens weer nieuwe kinderkleding kan maken. Naaipatronen kinderkleding zijn uitermate geschikt om zelf mooie, unieke kleding voor uw kinderen of kleinkinderen te maken. Zoek bij uw naaipatronen kinderkleding de mooiste kinderstoffen en ga aan de slag! Het naaien van kinderkleding is enorm populair. En dat is natuurlijk niet zo gek. Kinderen gebruiken veel kleding, hebben vaak een bijzondere wens en een extra broek, trui, shirt of jurk is nooit weg. Ook kunt u met kinderstoffen vaak een prachtig, uniek resultaat bekomen. Juist bij het naaien van kinderkleding is het belangrijk om gebruik te maken van kwaliteit stoffen. Uw kinderen of kleinkinderen spelen, ravotten, vallen en worden vaak vies (wat ook leidt tot veel wassen). Kortom: de kinderkleding moet tegen een stootje kunnen. Als u uw kinderkleding van hogere kwaliteit stoffen maakt, zult u lang plezier hebben van de kinderkleding. Zelfs na vele wasbeurten en veel spelen blijven de kleuren mooi. En de stof kan over het algemeen ook tegen een stootje bij het vallen - alhoewel de stof natuurlijk niet alle vallen zal doorstaan, gelijk aan kinderkleding die u in de winkel koopt. Het omgekeerde geldt voor stoffen met een mindere kwaliteit: bij die stoffen zullen de kleuren sneller vervagen en zal de stof sneller slijten. Zonde van uw tijd en energie! Daarom verkopen we bij Stoffenland.com vrijwel alleen kinderstoffen van hoge kwaliteit.

Populaire naaipatronen kinderkleding

Populaire naaipatronen kinderkleding zijn onder andere: •    Hoodie voor kinderen •    Vest voor kinderen •    Flared Pants / broek met wijde pijpen voor kinderen •    strandjurk voor kinderen •    rok voor kinderen •    t-shirt voor kinderen •    broek voor kinderen

 

Kleding maten naaipatronen kinderkleding

De kledingmaten van kinderen zijn gebaseerd op de lengte van het kind. Elk kind heeft natuurlijk een andere lengte, dus het zijn gemiddelden. Weet u niet welke maat u moet maken? Dan biedt onderstaande maattabel voor kinderkleding een leidraad bij het bepalen van de maat als u gaat werken met naaipatronen kinderkleding.
Maattabel voor kinderkleding
LEEFTIJD KIND KLEDINGMAAT
2-3 jaar 92-98
3-4 jaar 104
4-5 jaar 110
5-6 jaar 116
6-7 jaar 122

Naaipatronen beginners voor baby uitzet en kinderkleding

Alle patronen die uw stoffenwinkel Stoffenland aanbiedt zijn geschikt als naai patronen beginners. Wij hebben zelf een aantal patronen getest om zeker te zijn dat de patronen eenvoudig zijn en voorzien zijn van een duidelijke uitleg. Alle naaipatronen baby uitzet en naaipatronen kinderkleding hebben:
 • Duidelijke, Nederlandstalige werkbeschrijving
 • Patronen op ware grootte
 • Patroondelen afgedrukt op stevig papier
 • Alle delen van het naaipatroon zijn afzonderlijk afgedrukt. Geen gedoe met lijnen ontrafelen of zoeken welke delen u nodig heeft
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Bel of app Rob via (+31) 6-34563478